KORONASTOP – alikacija ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije objavilo je na svom sajtu aplikaciju (KORONASTOP) pomoću koje građani mogu da dobiju sve važne informacije na jednom mestu u vezi sa koronavirusom:
https://koronastop.org/

Putem aplikacije građani će moći da traže pomoć od jedinica lokalne samouprave ukoliko im je potreban lekar ili namirnice.

Takođe građani mogu da se informišu o merama i načinima zaštite od koronavirusa, prilikom obavljanja dnevnih aktivnosti, ali i tokom putovanja.

Svi važni brojevi telefona nadležnih institucija biće na jednom mestu, kao i uputstva o načinima samoprovere na korona virus.

Aplikacija nudi i mogućnost anonimne prijave Inspekciji rada prodajnog objekta u kome se krši pravilo o cenama ili se u njemu ne pridržavaju zaštitnih mera, kao i osobu koja krši naredbu o kućnoj izolaciji. Na aplikaciji su dostupna i sva pravila koja važe za vreme policijskog časa.

Ovim putem mogu da se prijave i svi oni koji žele da volontiraju i na taj način pruže pomoć onim gradjanima kojima je to neophodno.

Biće dostupne i najnovije vesti u vezi sa aktuelnom epidemiološkom situacijom, kao i svi važni akti resornog ministarstva doneti u vezi sa epidemioploškom situacijom izazvanom koronavirusom.

Ministarstvo je pokrenulo i Viber kanal, preko kojeg blizu 30.000 građana koji su pristupili grupi, redovno dobijaju sve bitne informacije iz nadležnosti resornog ministarstva.

izvor: http://rs.n1info.com/